هوش تجاری یک عنصر کلیدی در دستیابی به رشد مستمر سازمانی است. به صورت کلی پلتفرمهای هوش تجاری به شرکتها اجازه میدهند تا دادههای سازمانی خود را به راحتی تجسم و تجزیه و تحلیل نموده و با کمک این داشبوردهای تصمیمساز سازمان را در راستای اهداف خود راهبری نمایند. برای شرکتهای داده محور که میخواهند دادههای خود را برای تصمیمگیری در کسب و کار خود استفاده نمایند، هوش تجاری نقطه عطفی است. در این مقاله توضیح میدهیم که Power BI چیست و چه کارهایی انجام میدهد.
به دلایلی که ذکر کردیم سیستمهای هوشمند تجاری تا حد زیادی مورد استقبال قرار گرفتهاند. یک سیستم هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل موثر دادهها به یک شرکت کمک میکند تا اطلاعات مفید سازمان را کشف، و براساس آن نتیجهگیری و تصمیمگیری پیشرفته نماید.
مایکروسافت ابزار جذاب هوش تجاری جذاب Power BI را معرفی کرد که بر اساس آمار موسسه گارتنر پیشتاز پلتفرمهای موجود میباشد.
Power BI مجموعهای از سرویسهای نرمافزاری، برنامههای کاربردی و رابطها است که با همکاری یکدیگر منابع غیرمرتبط دادههای شما را به یک بینش منسجم، بصری و تعاملی تبدیل میکنند. همچنین به شما این امکان را میدهد که به راحتی به منابع دادههای خود متصل شوید و با گزاشات بصری و تعاملی به تحلیل دادههای خود بپردازید و آنها را با هر کسی که میخواهید به اشتراک بگذارید.
Power BI از چندین بخش تشکیل شده است که همه با هم کار میکنند و سه بخش اصلی عبارت است از:
این سه عنصر به گونهای طراحی شدهاند که به شما این امکان را میدهند که بینشی از کسب و کار خود را به شیوهای که به شما و نقش شما به طور موثر خدمت میکند، ایجاد، به اشتراک بگذارید و از آن استفاده نمایید.
Power BI جهت اجرای گزارشات و همچنین جلا دادن به بینش مبتنی بر دادههای شرکت شما استفاده میشود. همچنین به طیف وسیعی از مجموعه دادهها متصل میشود و اطلاعاتی را که به آنها داده میشود مرتب مینمیاد تا قابل درک تر شوند. گزارشها و تصاویر تولید شده از این دادهها میتوانند با سایر کاربران به اشتراک گذاشته شوند.
Power BI به کاربران کمک میکند تا نه تنها به آنچه در گذشته اتفاق افتاده، بلکه به آنچه در حال حاضر در حال وقوع است توجه کنند، و همچنین آنچه ممکن است در آینده اتفاق بیفتد را مشاهده نمایند.
Power BI با قابلیتهای یادگیری ماشین (machine learning) تزریق میشود، به این معنی که میتواند الگوها را در دادهها ردیابی کند و از آن الگوها برای پیشبینی آگاهانه و اجرای سناریوهای “چه میشود اگر” استفاده کند. این برآوردها به کاربران امکان پیش بینیهایی را میدهد تا خود را برای پاسخگویی به تقاضای آینده و سایر معیارهای اصلی آماده کنند.
Power BI به راحتی با محیط کسب و کار موجود شما ادغام میشود و به شما امکان استفاده از قابلیتهای تحلیلی و گزارشگیری را میدهد.
ویژگی اصلی Power BI داشبورد اطلاعات است که میتواند به صورت سفارشی تنظیم شود تا نیاز دقیق هر سازمانی را برآورده کند. به راحتی می توانید داشبورد و گزارش BI را در برنامهها جاسازی کنید تا یک تجربه کاربر یکپارچه ارائه دهید.
این ابزار امکان بروزرسانی خودکار دادهها را میدهد تا گزارش هایی را منتشر نمایید که به همه کاربران امکان استفاده از آخرین اطلاعات را میدهد.
تغییر سیستم BI موجود به محیط ابر قدرتمند با Power BI محدودیتهای حافظه و سرعت را از بین می برد و داده ها به سرعت قابل بازیابی و تجزیه و تحلیل هستند.
Power BI بدون نیاز به پشتیبانی فنی تخصصی، تجزیه و تحلیل سریع را ارائه می دهد. این برنامه از رابط زبان طبیعی قدرتمند و از ابزارهای طراح گرافیکی بصری پشتیبانی می کند.
این امر با تبدیل دادههای سازمانی شما به تصاویر و گزارشات بصری غنی، شما را در جهت تصمیمگیری پیشرفته کمک خواهد کرد.
فناوری تجزیه و تحلیل در حافظه (in-memory analysis) و زبان برنامه اسکریپت نویسی DAX هر دو نمونه عالی از تعادل بین سادگی و عملکرد هستند.
تیم های توسعه دهنده Microsoft Power BI میتوانند به یکپارچه سازی محیط با سرویس های ابری پیشرفته مانند سرویس های Cognitive، Cortana یا فریمورک Bot کمک کنند. و نتایجی را برای پرس و جوهای شفاهی با استفاده از زبان طبیعی ارائه دهند.
اگر چه استفاده از محصولات هوش تجاری عمدتا به عهده تحلیلگران کسب و کارها است، اما به لطف ماهیت کاربر پسند آنها، Power BI میتواند توسط طیف وسیعی از افراد در سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
اینکه چگونه از آن استفاده نمایید به نقش شما در سازمان بستگی دارد. Power BI براساس دادههای مورد نیاز فرد و دادههایی که فرد به آنها دسترسی دارد یک داشبورد سفارشی ایجاد خواهد کرد.
Power BI با هر داده ای که به آن داده شود کار میکند، بنابراین شما میتوانید تقریباً در مورد هر چیزی گزارش ایجاد کنید. محبوبیت این گزارشها معمولا در واحدهایی مانند مالی، بازاریابی، فروش و منابع انسانی است. از نظر محبوبیت محصول، مایکروسافت معمولاً تعداد کاربران را منتشر نمیکند، اما در سال 2016 این تعداد حدود پنج میلیون نفر بود.