با ارائه شیرپوینت 2013، وب‌پارت‌های جدیدی ارا‌ئه شدند که یکی از این وب‌پارت‌ها، Content Search  می‌باشد. در این مقاله می‌خواهیم با یک مثال کاربردی به استفاده از وب‌پارت  Content Search بپردازیم. سناریو بسیار ساده است. ما می‌خواهیم به صورت کاملاٌ ساده پروژه‌های خود را در شیرپوینت مدیریت کنیم. به این منظور یک وب‌سایت به اسم Projects  ایجاد کردیم و برای هر پروژه‌ای که می‌خواهیم مدیریت کنیم یک زیر سایت ایجاد می‌کنیم. هدف ما در این مقاله این است که لیستی از پروژه‌ها که در واقع همان زیرسایت‌ها هستند را در صفحه اصلی سایت پروژه نشان دهیم.

راه‌اندازی مجمومه سایت‌ها

اول از همه برای سناریو مطرح شده لازم داریم که سایت‌های مورد نظر خود را ایجاد کنیم. پس یک سایت اصلی به نام Projects  ایجاد می‌کنیم و سه زیر سایت که هر کدام برای یک پروژه هستند نیز ایجاد می‌کنیم.

وب‌پارت Content Search

اکنون سایت‌های مورد نظر را ایجاد کردیم و می‌توانیم آنها را در “محتویات سایت” مشاهده کنیم.

وب‌پارت Content Search

افزودن وب‌پارت Content Search  به صفحه اصلی سایت Projects

اکنون به سایت Projects  می‌رویم و برای افزودن وب‌پارت صفحه را ویرایش می‌کنیم.

وب‌پارت Content Search

در نوار بالای صفحه بر روی “Insert”  کلیک می‌کنیم و در دسته‌بندی “Content Roll Up”  بر روی  وب‌پارت  Content Search  کلیک می‌کنیم.

وب‌پارت Content Search

به صورت پیش فرض وب‌پارت Content Search  آخرین محتوای تغییر کرده در سایت حاضر را به شما نشان می‌دهد. پس اگر هنگامی که وب‌پارت به صفحه اضافه شد محتوای غیر مرتبط را دیدید تعجب نکنید. همچنین یک سری باکس‌های طوسی با علامت سوال روی آن نمایش داده می‌شود. هر وب‌پارت سرچ با استفاده از Display Template  های از پیش تعریف شده اطلاعات پیش فرض را نمایش می‌دهند که در واقع این باکس‌های طوسی عکس‌های مربوط به ایتم‌هایی هستند که عکسی جهت نمایش ندارند. این Display Template ها توسط شما قابل تغییر هستند و می‌توانید مشخص کنید چه فیلدهایی از اطلاعات مورد نظر شما نمایش داده شوند و همچنین می‌توانید Display Template های مخصوص به خود ایجاد کنید.

وب‌پارت Content Search

ویرایش وب‌پارت Content Search

زمانیکه وب‌پارت را ویرایش می‌کنید امکانات بسیاری را مشاهده خواهید کرد. اولین و مهم‌ترین امکان “Query Builder” می‌باشد که شما امکان ساخت کوئری خود را دارید تا محتوایی را نمایش دهید که مد نظر شماست. باید به این نکته توجه کنید که تنها “مالکان سایت” این دسترسی را دارند.

ایجاد کوئری برای نمایش زیرسایت‌های یک سایت

ابتدا بر روی Edit Web Part  و سپس بر روی دکمه Change Query  کلیک نمایید.

وب‌پارت Content Search


زمانیکه Query builder  باز می‌شود برخی گزینه‌های اصلی برای ساخت Query  به صورت پیش فرض برای شما وجود دارد. برای کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم به بخش Advanced Mode  نیاز داریم.

وب‌پارت Content Search

در حالت Advanced Mode   به بخش Query  بروید و همانطور که می‌بینید به صورت پیش فرض این کوئری در آن وجود دارد.

path:”http://demo/projects”  (IsDocument:”True” OR contentclass:”STS_ListItem”)

چیزی که این کوئری به شیرپوینت می‌گوید این است که همه موارد را در آن URL جستجو کند اما نتایج را به اسناد و آیتم‌های لیست محدود کند. اما ما نیاز به سایت‌ها داریم. پس این موارد را پاک می‌کنیم تا کوئری خودمان را بسازیم.

ما می‌خواهیم تمام زیرسایت‌های سایت Projects  را داشته باشیم پس مسیری که شیرپوینت باید در آن جستجو کند آدرس سایت Projects  است.

path:http://demo/projects

شما در هر مرحله‌ای از ساخت کوئری خود می‌توانید با کلیک بر روی دکمه Test ، کوئری را آزمایش کنید و نتایج را مشاهده نمایید. آنچه می‌خواهیم در مرحله بعدی انجام دهیم این است که به کوئری بگوییم که فقط می خواهیم سایت‌ها برگردانده شوند. بنابراین روی منوی کشویی Keyword Filter کلیک کرده و Only Return Sites را انتخاب می‌کنم.

وب‌پارت Content Search

اکنون کوئری ما به این شکل است:

path:”http://demo/projects” contentclass:STS_Web

وقتی بر روی دکمه test  کلیک کنید نتایج خوش‌آیندی را خواهید دید.

وب‌پارت Content Search

ما تقریبا کار خود را انجام داده‌ایم. به نظر می‌رسد یک مسئله کوچک وجود دارد، سایت فعلی “Projects” را به عنوان یک پروژه به من نشان می‌دهد. ما باید این سایت را از درخواست حذف کنیم. از آنجا که جستجوی محتوا در این سایت قرار دارد، فقط می‌توانیم به آن بگویم که سایت‌هایی را نشان دهد که “این سایت” شامل آنها نیست. برای این کار روی فیلتر Properties در سمت راست کلیک کرده و به دنبال ویژگی Site باشید و آن را نامساوی “This Site” قرار دهید.

وب‌پارت Content Search

 همنطور که می‌بینید الان فقط زیرسایت‌ها نمایش داده می‌شوند. اکنون تمام تغییرات را ذخیره کنید.

وب‌پارت Content Search

اکنون که نتایج دلخواه خود را مشاهده می‌کنید تنها کاری که بهتر است انجام دهید تغییر طراحی وب‌پارت است. ما از Display template  پیش فرض شیرپوینت استفاده می‌کنیم و آن را سفارشی می‌کنیم ولی شما می‌توانید Display Template  اختصاصی خود را ایجاد کنید. ما در بخش Picture URL  فیلد لوگوی سایت قرار دادیم تا لوگوی سایت کنار نام سایت نمایش داده شود و همچنین در Line2 توضیحات سایت را قرار دادیم.

وب‌پارت Content Search

با این تغییرات و ذخیره آن، وب‌پارت شما به صورت زیر نمایش داده می‌شود که نه تنها محتوای دلخواه شما را نشان می‌دهد بلکه ظاهر خوبی هم دارد.

وب‌پارت Content Search

مقاله مرجع